Persoonlijk

20 x Fleur (#ajmezk)

4 maart 2016
DSCF5331

Op Instagram zwerft de ‘tag’ zo eens in de zoveel tijd rond en ik ben nu eenmaal iemand die van lijstjes houdt. Was vroeger al fan van vriendenboekjes (oké, dit zou je als eerste feitje kunnen beschouwen!) en ik vertel best graag over mezelf. Vooral omdat ik lezen over een ander heerlijk vind. Dus mocht je zin, tijd, behoefte hebben? Schroom niet om jouw ’20 feiten over jezelf’ op te stellen en vergeet mij daar vooral niet over in te lichten. Dankjewel.

1. Dit eerste feit vloekt volkomen met het opnoemen van twintig dingen over mezelf of de gedetailleerde verslagen van mijn bevallingen, maar in de belangstelling staan is echt totaal niet m’n ding. Ik hou van geschreven taal, kan me dan eerlijk en scherp uitdrukken, ‘live’ in groepen of gezelschappen doe ik het daarentegen zoveel minder goed. Ik bloos veel (biechtte al eens op dat groene camouflagestick me vroeger redde door de ergste roodheid te verbloemen) en vind niet altijd de woorden die ik zoek.

2. Als je aan m’n man zou vragen wat typisch is voor mij, vertelt hij je gegarandeerd en met heel veel liefde dat ik alles altijd groter maak. Hij vindt mij een enorme fantast en overdrijver. En eerlijk, ik hou wel van een portie drama en aandikkerij op z’n tijd.

3. M’n moeder voedde mij op met kleur. Ik mocht al heel jong zelf verf kiezen voor op de slaapkamermuren (rood met roze gestreept, donkergroen, alles kon) en in ons huis was het interieur nooit vijf jaar hetzelfde.

4. Ik ben een snoepkont. Perzikjes, zure matten, kikkertjes. Liever dan chips of chocola. Mijn collega’s namen van een excursie naar Bonn een boodschappentas Haribo voor me mee. Topcadeau.

5. ‘Rommel’ is m’n middlename, maar ik ben ook dol op rigoureus ruimen. Hecht me totaal niet aan spullen en eens in de zoveel tijd gaat er van alles in de ramsj. Ook het poetsen gaat op dat soort dagen tot in het extreme: alle filters, klinken, plintjes en planken moeten er dan aan geloven.

6. Al sinds de echte grungeperiode ben ik fan van Pearl Jam. M’n vader schotelde me Nirvana MTV Unplugged en Radiohead voor, en dus ook Pearl Jam. Met hem bezocht ik in 1996 (ik was twaalf) m’n allereerste concert van Eddie en consorten, in de RAI in Amsterdam.

7. Van een vleugje make-up zou ik echt zienderwijs opknappen (ook mentaal want het leven als een slons vreet energie en zelfvertrouwen), maar doordeweeks kom ik niet verder dan wat eyeliner en mascara. Soms is zelfs dat al te veel gevraagd. Volgens mijn zus vloek ik dan achter de kinderwagen met mijn knappe kinderen in hun hippe outfits. En ze heeft gelijk.

8. Ooit wilde ik arts worden. Maar door de combinatie van een slecht geïnformeerde decaan en de eerste lichting Tweede Fase koos ik de verkeerde richting en belandde ik na een mislukte poging Criminologie op de UvA om Nederlands te studeren.

9. Omroep Max is favoriet. Shows als ‘De Rijdende Rechter’ (met Meester Visser), ‘Ik vertrek’, ‘Bed and Breakfast’ of ‘We zijn er bijna’ mogen op mij rekenen als vaste kijker. Senioren en voorspelbaar leedvermaak vind ik gewoon een ijzersterke combinatie.

10. In mijn thee zit altijd een flinke plons melk. Aanslag op m’n tanden en verbrande monden mis ik niet. Op m’n werk krijg ik minimaal eens per week de opmerking ‘wat drink jij nou?’ als ik voorbij kom lopen met m’n glas groene thee met melk.

11. Ook al heeft Lode het echt reuze naar z’n zin op het kinderdagverblijf, ik vind het nog steeds helemaal niks om hem erheen te brengen. Dat ik er nu ook z’n kleine broer moet droppen, maakt het nog veel moeilijker. Bij het ophalen houd ik in m’n achterhoofd altijd rekening met kritische noten van de juf, ongelukken of slechte slaapjes.

12. Dat past naadloos bij m’n aanleg tot zwartgalligheid. Ik zie dingen graag van de slechte kant, ben op z’n tijd als melancholisch te bestempelen en zal iets eerder als een onbeklimbare berg dan een spannende uitdaging beschouwen.

13. Mensen met perfect gelakte nagels zonder barstjes of beschadigingen maken mij jaloers. Of ik wacht niet lang genoeg met drogen, of ik ga routinematig met m’n handen door m’n haar, of ik stoot tegen de deur, of ik denk dat ik wel kan plassen net na het lakken en plak vast aan een stuk wc-papier.

14. Soms zou ik mezelf een applaus willen geven. Vooral op momenten dat de twee jongens tegelijk slapen, – gevoed, gebadderd en voorgelezen – en dat het huis er dan ook nog eens toonbaar uitziet. Ik kon de neiging tot nog toe onderdrukken, maar sluit niet uit dat ik het eens ga proberen.

15. Ik ben een vrij stabiel en weinig avontuurlijk mens. Maakte geen verre reizen, experimenteerde weinig met geestverruimende middelen, ben sinds 1999 samen met m’n man, verliet achtereenvolgens Amsterdam en Delft om weer in m’n geboortestad terug te keren. Terug bij af. Maar Den Bosch is gewoon echt een heerlijke plek.

16. Overal en altijd ben ik gefocust op het plukken van bloemen. Het is een soort sport geworden om langs sloten, in gemeenteperkjes of verlaten gangetjes bloeiend materiaal te spotten. Een ieder die mij al langer volgt op Instagram weet ook van mijn snoeischaar in de kinderwagen.

17. De hele dag door check ik continu en overal het nieuws. Rampen en heftige moordzaken laten me niet los, ik slurp alles op wat ik erover kan lezen en blijf maar filmpjes kijken en nadenken. Oké, tussendoor spiek ik ook altijd even op Instagram – tot de grootste ergernis van m’n man, ook omdat ik in m’n hoofd steeds bezig ben met foto’s maken en plaatsen. ‘Hoi ik ben Fleur en ik ben verslaafd’, zoiets.

18. Een andere hobby bestaat uit het volgooien van virtuele winkelmandjes. En dan niet afrekenen en verder dromen. Ik koos voor een heel lang verlof met de bijbehorende financiële malaise. En meestal ben ik daar heel blij mee. Meestal. Als niet ineens alle toffe merken met een nieuwe collectie gaan liggen pronken.

19. De eerste keer zonder jas naar buiten is ultiem genieten, evenals het besef dat het iedere dag langer licht blijft. Ondanks m’n geboortemaand (februari) ben ik echt niet zo’n wintermens. Ben ook geen fan van hoogzomer trouwens. Met een strand, een zee en een brandende zon maak je mij totaal niet blij.

20. Nieuwsgierig als ik ben, hou ik er zo van om te zien en lezen hoe andere vrouwen moederen. Waar ik eerst allergisch was voor tips en adviezen, zie ik nu echt een meerwaarde in het vragen van hulp en het ontdekken van handige handvatten of succeservaringen van anderen.

Oh, waren dit er al twintig?

Dit vind je vast ook leuk

21 Reacties

 • Reageer Jona 4 maart 2016 at 15:52

  HEMELTJELIEF. Wat een boel herkenbare punten! Ik zal ook een lijstje maken. To be continued…;) you rock trouwens!

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:34

   Jaaaaa leuk! Wacht met smart!

 • Reageer Marlous 4 maart 2016 at 15:57

  Oh heerlijk lijstje en ik ga je in punt 18 achterna. Door alles totaal niet aan toe om te gaan werken over 3 weken (en dan heb ik geluk van het onderwijs dat je je vakanties tegenwoordig extra krijg…anders had ik maandag al moeten beginnen)
  Dus ook extra lang verlof met bijkomende financiële malaise, maar het is het mij allemaal waard.

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:35

   Hier ook, iedere cent waard hoor! Maar soms even slikken he?! Maar die maanden samen nemen ze ons nooit meer af. Liefs!

 • Reageer Kelly 4 maart 2016 at 16:09

  Je bent een leukerd!

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:36

   Jij ook!

 • Reageer Manon 4 maart 2016 at 16:22

  Leuk mens

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:37

   Haha, ben je niet geschrokken door een aantal punten? 😉

 • Reageer Mirjam 4 maart 2016 at 17:37

  7, 9, 17 & 20 ~ idem! En van die andere 16 herken ik zeker vlagen… Mooi mens ben je!

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:37

   Wat leuk dat we zoveel overeenkomsten hebben! Dan ben jij dus minstens zo mooi X

 • Reageer Isabelle 4 maart 2016 at 23:31

  Hihi Fleur!! Jep that’s you! Punt 2 vind ik hilarisch !

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:38

   Gelukkig dat je me erin herkent, altijd gevaarlijk dit soort lijstjes voor mensen die me ook echt kennen 😉

 • Reageer Lientje 5 maart 2016 at 00:39

  O heerlijk! Daar hou ik van: een lekkere dosis zelfspot. En blij dat ik niet alleen ben.

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:39

   Haha, zonder is het maar een saaie bedoening toch?!

 • Reageer Marieke 6 maart 2016 at 01:55

  Jaaaa omroep Max!! Hier ook favoriet!!

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:40

   Ja toch, lekker relaxte televisie vind ik meestal!

 • Reageer sophie mees & juul 6 maart 2016 at 10:26

  Nummer 14! :)

  • Reageer Fleur 7 maart 2016 at 13:39

   Doe je een keer mee met me?

 • Reageer Ruth (kukeluusje) 10 maart 2016 at 19:30

  Wat ben je leuk! Punt 2, herkenbaar.. Ik laat het maar niet aan mijn man lezen en je schrijft zo (h)eerlijk!

  • Reageer Fleur 10 maart 2016 at 20:29

   Hahaha, ik betrap mezelf ook weleens tijdens het fantaseren. Het is nooit helemaal niet waar, maar er komt af en toe wel echt een sausje drama overheen. En lief van je. Dankjewel!

 • Reageer Yolanda 2 april 2016 at 18:38

  Wat leuk en herkenbaar! Omroep Max ook favoriet hier en ik heb nu trek in kikkertjes en perzikjes
  En lerares op een Middelbare school lijkt mij een pittige baan

 • Laat je reactie achter